Höstmiddag hos goda vänner

     
I går kväll skickades staffetpinnen vidare från vännerna i Tyresö till vännerna i Saltsjö-Boo.
Höstmiddagen för åtta personer började med en skål och lite förplock med goda ostar.
Att paret tycker om vin syns även på väggarna.

Sen fick vi slå oss ner vid det vackert dukade bordet med många
ljus som lös upp i höstmörkret.



Förrätten förbereds i köket. Den lätthalstrade tonfisken med lime/sojasås och
kryddstarkt guachamole smakade utsökt. Till det serverades Villa Maria
en Sauvignon Blanc från Nya Zealand.

     

Varmrätten bestod av anka med ungsbakad mandelpotatis, palsternackspuré
och palsternackschutney samt rödvinssky. En vällagad hösträtt.





Spåret från Nya Zealand fortsatte i det röda vinet till huvudrätten.
En god Pinot Noir, Stoneleigh/Marlboroug.

   

Cokladmousse med hallonsylt, lemoncurd och färska bär, ett gott dessertvin och
några chokladtryfflar avrundade middagen på ett förträffligt sätt.



Två av familjens fyra små gullegrisar sover sött efter mycket uppmärksamhet från gästerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0