Lammbog och sötpotatischips.

   

Påskdagens middag bestod av ett lågkok på lammbog, mandelpotatsipuré, butternutpumpa som marinerats i chili och smörslungade haricovert. Väldigt gott!

Recept lammbog: Fräs på lammbogskivorna i stekpanna med salt och peppar.
Lägg i en gryta med rödvin och fond. Koka på svag värme. Fräs ihop skivad vitlök,
charlottenlök, tomatpuré med olivolja och häll över lammkoket. Salta och peppra
och lägg i ett lagerblad. Koka länge på svag värme tills köttet blivit så mört att
det faller isär. Servera med god tillbehör.


Men ett annat favorittillbehör var sötpotatischips.

  

Väldigt enkel. Skiva tunnt och lägg på plåt med olivolja och flingsalt. Gärna
varmluft. 180 grader i 15 min. Vänd på skivorna och låt vara inne 15 till.
Sänk värmen till 80 grader tills dess att chipsen har blivit krispiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0