Hallonhistoria eller man tager vad man haver.



Skulle till middagen idag göra någon god röra till kycklingen som grillades i
ugnen. Det blev ett nytt tillbehör. Gott och annorlunda.

Skiva purjolök och röd lök och stekte i olja. Häll på en liten skvätt vitt vin
och pressa i citrosaft. Koka ner en stund.

Strö över rårörsocker och koka sjud en stund till. Strö över frysta hallon och
ännu lite mer socker. Låta småputtra. Salta och peppra.

Klart att servera.

Bomans hotell i Trosa

Min lillebror Andreas är restaurangchef på Bomans hotell i Trosa. Han bjöd familjen dit när min yngsta bror just kommit till Sverige för en månads semester. Vanligtvis bor han och hans familj i Adelaide, Australien. Jag hade hört mycket gott om stället men blev ändå glatt överraskad. Så mysigt, så fina rum, så god mat och bra service och vilken urgullig lite stad. Skall du ha besök från utlandet och vill visa upp Sverige från sin mest pittoreska sida är Trosa ett tips.









Minisviten Plantagen med inredning i kolonialstil passade perfekt!



Utsikt från balkongen mot trädgården och restaurangen med uteservering.



Att spela boul i kvällssolen i trevligt sällskap och med god dryck är en bra
början på en vistelse på Bomans.



Hitta man inget i den digra vinlistan till middagen kanske titten i fyndlådan
kan överraska med ett härlig dammig flaska från vinkällaren.



Vi man bli omhändertagen, få ansiktsbehandling eller massage ligger
spaavdelningen i ett av gårdshusen.



Efter den goda frukostbuffén blev det ett bad och sedan promenad i byn.



På båda sidor om kanalen finns fina promenadvägar. Idyll!



Vill du proviantera och eller höja blodsockret en bit så kan du sticka in huvudet
på choklad och marsinpanbutiken vid torget.



De fina trähuset från sekelskiftet som kantar kanalen har ofta både fina
trädgårdar och charmiga verandor.





Inte bara jag som besökare tycker att det här verkar vara paradiset på jorden.


Flädersaft

Min dotter Wilma har plockat fläderblommor och gjort saft som nu står i bunkar i köket och doftar fantastiskt. 
Här kommer receptet.

Plocka 30 stycken fläderblomklasar och lägg dem i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.

Borsta 3 citroner i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
 
Koka upp 1,5 liter vatten och rör ner1,5 kilo socker och  50 gram citronsyra.

Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.

Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.

Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)


RSS 2.0