Pinxtos

Valborgsmiddag hos goda vänner. Vi tog med oss pinxtos, baskiska tapas.
Goda saker spetsade på pinne. Våra pålägg på de smaskiga små "mackorna" var:



Hemmagjord majonäs, stekt choritzo och gräslök.



Kronärtskockspuré med inlagda kronärtskockor och röd paprika.



Marinerad och stekta skivor av squasch med soltorkade tomater.



Hemmagjord alioli med serranoskinka och stora kapris.



Färskostfyllda små röda paprikor.



Spansk getost liknande chevré med gröna oliver.

Alla är väldigt goda som drinktilltugg eller som förrätt och roliga att komponera.
Skiva fullkornsbaguett och lägg på en plåt som du strukit olivolja över. Ringla
extra olivolja uppe på baguettskivorna och strö lite flingsalt över. In i ugn 175
grader tills brödet fått fin färg. Lägg sedan på allt det goda efter smak och
utseende. Stoppa en stor tandpetare i varje brödbit för att hålla ihop skapelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0