Pizzaparty

Pizzadeg:
25 g jäst
2,5 dl vatten 38 grader
2 msk olja
0,5 kryddmått salt
5-7 dl vetemjöl
blanda, knåda och jäs i 45 min
Tomatsås:
Fräs vitök och gullök i olivolja
Koka upp med en burk krossade tomater, soltorkade tomater, vitlök, basilika
en skvätt portvin och salt och peppar.
Topping:
Salami, sernoskinka, buffelmozzarella, soltorkade tomater i olivolja,
champinjoner och färsk timjan.
Ringla över olivolja och ett par tag med pepparkvarnen samt lite flingsalt.
Lägg upp pizzan på en grov skärbräda i trä och ställ dit lite färsk basilika och
några goda såser att doppa i.
Bon apetito!
Kommentarer
Postat av: tina
När jag ser den här bilden inser jag att det var alldeles för länge sedan vi bakade pizza i det här hushållet. Så gott det ser ut!
Trackback