Oysterfarm Shop American River, Kangaroo Island

Sa klart att vi inte aker forbi skylten dar det star Oysterfarm.
Under ett skoltak vid strandkanten kompletterades de medhavda brie och
salamismorgasarna med dessa lackerheter.

 





Yabbies = Australiensiska kraftor. Men tyvarr i avsaknad av dill och salt.


Christmas Cove Cottage at Kangaroo Island

Med farja fran Cape Jarvis tva timmars bilresa fran Adelaide har vi tagi oss till Kangaroo Island.
I stugan med det passande namnet Chrismas Cove har vi bo i tre natter. Pa dagarna har vi
utforskat ons djur och naturliv och naturligtvis atit och dryckit gott.



En kall James Boag's fran Tasmanien. Mmmm!



Lite farsk snapper och marron, sma hummerliknande skaldjur ligger och vantar
pa att hamna pa grillen.



Astrid Abigale Wallgren 6 months, loves oysters!


Adelaide central market, ett matparadis.

Vid de tre tillfallen jag varit i Adelaide, Australien har flera besok pa stadens
 matmarknad statt pa programmet. Har kan man flanera runt utan att egentligen
ha nagot pa inkopslistan men anda komma hem med en kasse med stinkande ostar, 
starka korvar, asiatiska konstiga kryddor och mangder av farsk frukt.


Jag landade i lordags morse och efter en mysig lunch hemma hos bror Henrik och hans
familj styrde vi kosan mot marknaden. Det ar verkligen en av mina favoritnojen att handla
bra narproducerade ravaror av sma handlare. Ica maxi i all ara men saluhallar har lite
fler charmpoang.

 




Ny kärlek

Jag och min gamla kärlek, Göran, besökte i går en ny förälskelse. Franska bistron Paname på
Hagagatan i Stockholm är en liten del av Frankrike nedsläppt i Vasastan. Sätt dig på någon av
barplatserna och titta på när kocken skapar godsaker i ett kök mindre än i en husvagn. Lyssna
på det vackra språket som talas högt och energirikt mellan personalen. Nynna med i en fransk
kärleksång och ät och drinck något av det som "le maison" har att erbjuda.



Varför inte börja med en vit Bourdeaux, sniglar och grodlår?



Paname´s bouillabaisse med räkor, lax, torsk, pilgrimsmusslor, blåmusslor och gambas
är full av kryddor och kärlek den med. Har du inte möjlighet att ta en tripp till Paris ligger
Vasastan närmare.


Kyckling på höstvis



Kyckling, vitlök i tunna skivor, sidfläsk och äppelklyftor.
Lägg allt i en ugnsfast form och krydda med salt, peppar, rosmarin och ringla lite honung över.
In i ugnen tills kycklingen är klar och sidfläsket blivit lite knaprigt.



Servera gärna med en chevresallad till.




RSS 2.0